5 tipů na zabezpečení jízdního kola před krádeží

V posledních letech se stávají cyklistické trasy a stezky stále oblíbenějším cílem jednotlivců i rodin s dětmi. Lidé rádi vyrazí do města či do přírody na kole. S tím ale bohužel roste také počet krádeží kol. Špatně zabezpečené jízdní kolo má často hodnotu i několika desítek tisíc korun. Přesto lidé do zabezpečení svých kol téměř neinvestují.

Přečtěte si 5 tipů, jak zvýšit bezpečnost vašeho kola:

1. Zámek s řetězem

Nejčastější volba zabezpečení kola je zámek s řetězem. Kolo s ním zachytnete ke stojanu nebo zábradlí. Je potřeba vybírat skutečně pevný a silný řetěz, který nepůjde jen tak lehce přestřihnout. A takový řetěz vám zabere dost místa při převozu. Určitě je ale lepší varianta vozit sebou všude zámek, než nechávat kolo bez jakékoliv ochrany.

2. Zámek s elektro snímačem

Modernější variantou je lankový zámek s elektronickým zařízením, které v případě manipulace s ním, vyluzuje upozorňující zvuky. Zloděje tento zvuk vyleká, protože tímto na sebe strhne pozornost kolemjdoucích. Lanko s průměrem alespoň 8 mm zloději nepřestřihnou tak snadno. Pořád ale platí, že takový zámek sebou musíte vozit.

3. Bezpečnostní stojany a držáky na kola

Pokud chcete zvýšit bezpečnost vašeho kola ve sklepě, v kolárně, nebo kol vašich hostů například před restaurací, velmi praktickým řešením je stojan nebo držák na kolo. Modely se šikmým zabezpečovacím rámem značně ztíží zlodějům možnost ukradení kola. Uzamyká se za rám kola.

Z nabídky v kategorii Stojanů na kola se zvýšenou ochranou doporučujeme:

Všechny stojany ihned po objednání dáváme do výroby, takže je máte doma do 7 - 10 dnů od objednání.

4. Neviditelný fix

V případě, že vám kolo skutečně odcizí, mají policisté často problém kolo identifikovat. Pro tento případ si kolo označte neviditelným fixem, který je viditelný po přiložení UV lampy. Tento fix je vhodné kombinovat s výše uvedenými způsoby zabezpečení.

5. Důmyslný mikročip

Podobně jako neviditelný fix, je možné využívat velmi důmyslný mikročip. Pomocí něj označíte kolo. Čip obsahuje informace o identifikačním čísle a další údaje. Díky čipu je majitel velmi snadno dohledatelný.

Najdete nás i na MALL.CZ