Při zavěšení kola na zeď nezapomeňte na její ochranu: průvodce, jak to udělat správně

Představte si tu následující scénu: právě jste dokončili dlouhou a napínavou jízdu na kole. Vaše kolo je umazané od hlíny a bahna, ale vy se cítíte úžasně. Toužíte se již vrátit domů, vypnout a relaxovat. Když přijedete domů, zavěsíte kolo na zeď, aniž byste ho předtím umyli. A pak si uvědomíte svou chybu - vaše krásně natřená zeď je teď pokryta hlínou a blátem.

Znáte ten příběh? Je to pohled, který zná každý cyklista - a věřte mi, není to něco, co byste chtěli vidět ve svém obývacím pokoji nebo garáži. Abychom se tomuto scénáři vyhnuli, je důležité přemýšlet o ochraně vaší zdi před ušpiněním od bahna z kola.

Čistota a údržba stěn jsou často přehlíženy, když jde o zavěšení kola na zeď. Přitom existují způsoby, jak zabránit tomu, aby se vaše stěny ušpinily od kola.

Jedním z nejlepších řešení je použití omyvatelného nátěru nebo tapety. Tyto materiály jsou navrženy tak, aby odolávaly skvrnám a byly snadno čistitelné, což znamená, že i když se vaše kolo zavěsí na zeď bez předchozího očištění, můžete snadno otřít jakoukoli nečistotu nebo bláto.

Omyvatelný nátěr je speciální druh barvy, který je odolný vůči vlhkosti a špíně. Je ideální pro místnosti, kde je vysoký provoz nebo kde je pravděpodobnost ušpinění stěn vyšší. Jakmile je nátěr suchý, vytváří hladký a lesklý povrch, který lze snadno umýt mýdlovou vodou a houbou.

Na druhou stranu, omyvatelná tapeta je také skvělou možností. Tyto tapety jsou vyrobeny z vinylu nebo jiných odolných materiálů, které lze snadno otřít vlhkým hadříkem. Některé omyvatelné tapety dokonce nabízejí další ochranu proti plísním a bakteriím, což je plus, pokud zavěsíte kolo na zeď v místě s vysokou vlhkostí, jako je garáž.

Nicméně, ať už se rozhodnete pro jakoukoliv možnost, je důležité si uvědomit, že nejlepší obranou je prevence. Bez ohledu na to, jaký typ ochrany zvolíte, měli byste se vždy snažit očistit kolo před zavěšením na zeď. I když to může být někdy obtížné, zejména po dlouhé a náročné jízdě, vaše stěny vám budou vděčné.

Závěrem, pamatujte na to, že zavěšení kola na zeď neznamená automaticky ušpiněnou stěnu. S omyvatelnými nátěry nebo tapetami a trochou preventivní údržby můžete mít své kolo bezpečně zavěšené a své stěny čisté.

Najdete nás i na MALL.CZ